sestdiena, 2009. gada 31. janvāris

Peedejie notikumi

Sveiki milie! Paldies par aizlugsanam! :) Izjutam to speku un mieru, ta ka varam teikt, ka burtiski staigajam Dieva vadiba un zelastiba! :) Ar veselibu ari man paliek mazliet labak - vel tikai herpe deguna un iesnas un mazliet temperatura, bet nu jau ir daudz labak. Pirmdien atkal dosimies talak uz austrumiem, kur klimats bus mitraks, tapec uzticos Dieva zelastibai, ka lidz tam laikam tiksu dziedinata :) Milsh paldies ari maniem vecakiem, kas ar Jana Smilgaina gadibu atsutija man zalites - nebiju domajusi, ka Afrika ir tik viegli saslimt ar saauksteshanos.
Ceturtdien musu komandai pievienojas Janis Smilgainis un Ieva Zabaka, ta ka mums mazaja biskapaz majokli palika par sauru, tad jau piektdien komada sadalijas un dala (Ilze, Agris un Girts) devas uz austrumiem kalpot mazajos ciemos un norunajam, ka mes viniem pievienosimies pirmdien. Piektdienas vakara sazvanijamies - vinji ljoti laimigi nokluvusi gala, laipni sagaiditi, guljot lepnas gultas (soreiz bez blaktim), braukusi ar mocishiem - nu vispar ljoti labi jutoties.
Savukart mes, Kampala paliceji, piektdien sagadajam prieku vietejiem, kad izradijas, ka musu pirkstu galos un pedas iemitinajusies insekti, mazas musinas - jigars - manas kajas 4, bet Artim veselas 22 :) Tad nu Arta sieva tas njema ara un vesels bars vietejo priecajas :) Es savejas veiksigi jau biju izbakstijusi - jasaka paldies Dievam par farmaceitiskajam iemanjam :) Ceturtdienas vakaraa sludinajam baznica -Artis teica uzrunu, Ieva liecibu :) iznaca vesela svetdienaskola, bernu bija vairak ka pieaugusho, toties vinji no sirds slaveja un naca uz aizlughanam.
Sodien ari ljoti svetiga diena. Rita puse sapazinamies ar vietejo muziki - ljoti talantigu un pazemigu jauneki, profesionalu muziki, kas macas un tulit beigs studijas un tad turpinas augstskola stradat par pasniedzeju, jo izradas ir ari talantigs skolotajs. Vinjs ar saviem draugiem ir izveidojushi grupu, tadu ka kustibu - apguvushi dazadus vietejos muzikas intrumentus un dodas rinki pa valsti un maca vietejam draudzem slaveshanu: lai vietejie slavetaji ne tikai megina kopet rietumus, bet uzmanigi skatas savas tradicijas, izmanto bungas, deju, kustibas, kuras vinjos jau dabigi mit un ta dabigi slave un pagodina dievu. Ir pat petijusmi un liecibas apkopotas, ka sadfa dabiga slaveshana ir baznicas ievedusi ljoti daudz cilveku un vietejiem ir vieglak piedzivot Dieva tuvumu. Sogad vinji dosies turnejaa uz Dienvidkoreju (tur atrodas misijas centrs, kas vinju skolu ir dibinajis) un talak 2 menesu koncerture uz ASV, lai savaktu lidzeklus specialu skolu celshanai laukos, lai ari mazajos ciematos slavetajiem butu iespeja izglitoties un garigi pieaugt, lai isti izdzivotu un izprastu slavesanas butibu, studetu rakstus un uzlabotu savas speleshanas prasmes. Lai Dievs tiesham vinus Sveti! :) Sovakar biskapa baznica nopirka bungas (janis tas nems lidz uz Latviju) un mes, baltie, ari macijamies spelet, bet vietejie berni dejoja sava briniskigaja veida un no sirds priecajas un slaveja Dievu! :) Man ar noteikti jaiemacas kada no sim dejam :) Es ari saciju uzrunu baznivca un maliet izmantoju zimejumus un baltas lapas, lai berniem vieglak sekot lidzi :)
Sodien vel bijam ari uz vietejo luteranu baznicu, neliela, satikam tur luteranu stundas parstavjus (si organizacija darbojas visa pasaule, ari Latvija un versta uz misiju) , izradas vinji ir filmu par Jezus dzivi partulkojusi vietejas valodas, iespejams nakamgad varetu ar viniem sadarboties un doties pa ciematiem un vispirmamkartam paradit Jezus filmu un tad vel papildus kadas lekcijas, seminarus un aktivitates benrniem. Patiesiba tas bija brinums, ka vinjus atradam, jo mums bija zinami tikai vinju vardi un par tadu Jezus filmu bijam domajushi tikai savos sapnjos, bet Dievs ir bijis tik zeligs, ka Vinsh mus atveda iespejams uz vienigo vietu Uganda, kur ir sie tulkojumi un kur ir pat viss aprikojums, lai to varetu radit! :) Zeligs un briniskigs ir musu Dievs! :) Liels, liels paldies par aizlugsanam! :)
Lai svetigs jums sis laiks Latvija! Mes ludzam ari par jums un par situaciju valsti un draudzes!
Sveicieni no Biskapa Dzeralda. Biskaps man saka, lai uzrakstu ka tiesam, mes esam par svetibu Ugandai:) Paldies, ka jus mus uz Ugandu atsutijat! :)

4 komentāri:

  1. Sveiki visi taalajaa zemee!
    Paldies, ka atsuutat mums zinas par to, kaa jums klaajas, kaa dziivojas neperastajos apstaaklos, kaa veicas ar misijas lietaam. Domaaju par to un patiesi apbrinoju jus. Lai jums speeks un izturiiba, lai Dieva vadiiba ir vienmeer kopaa ar jums. Ludzu Dievu, lai sarga jus ikvienu, lai dod jums labu veseliibu, lai vada juusu kalposanu un sarga no launa.
    Anita

    AtbildētDzēst
  2. Sveicieni ievai Zabakai no saldus radiem, lai viss izdodas!

    AtbildētDzēst
  3. Ieva saka milu paldies par sveicieniem!

    AtbildētDzēst
  4. Mes ludzam un turpinam lugt par Tevi Aijinja un visiem parejiem Jums! Cermas ka mazas niknaas mushinjas nekaadas sekas juusos neatstaaja!

    Miers ar Jums!

    Ilzite

    AtbildētDzēst